Wat is het Onlinehulpstempel?

December 2018: Het Onlinehulpstempel houdt op te bestaan. Lees er hier meer over: https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/bericht/onlinehulpstempel-voor-de-ggz-stopt

Er is een groeiend aanbod voor online hulp bij psychische klachten. Dit aanbod bestaat uit zelftests, oefeningen, op-maat-advies en/of cursussen. Het is begeleid, onbegeleid, gratis, betaald of vergoed. Van preventie tot nazorg. Oftewel, voor ieder wat wils.

Duidelijkheid over kwaliteit

Voor de gebruiker is het vaak niet duidelijk of een programma echt kan helpen en betrouwbaar is. Het Onlinehulpstempel wil duidelijkheid bieden over de kwaliteit van online hulpprogramma's op het gebied van geestelijke gezondheid. Het Onlinehulpstempel beoordeelt of het online hulpaanbod voldoet aan technische en zorginhoudelijke standaarden. Daarnaast biedt het Onlinehulpstempel gebruikers de mogelijkheid om hun mening te geven over het beoordeelde aanbod. Tot slot heeft het Onlinehulpstempel de ambitie om de kwaliteit te vergroten van bestaand, en nog te ontwikkelen aanbod in het innovatieve en snel groeiende veld van de online hulp.